Darmtherapie

Je darmen en je microbioom

Darmproblemen zijn erg vervelend en kunnen je zelfs behoorlijk beperken in je dagelijkse dingen. Het is een vaak voorkomend probleem. Heb jij last van:

  • Meerdere dagen per week buikpijn?
  • Verstopping of obstipatie?
  • Ga je vaak naar het toilet, last van diarree of aandrang?
  • Een borrelende buik, opgeblazen en winderigheid?
  • Vermoeidheid, slecht slapen?
  • Stemmingswisselingen?

Geregistreerd darmtherapeut B12 tekort
Ik ben een officieel erkend darmtherapeut.

Deze klachten vallen al snel onder het Prikkelbaar Darm Syndroom (PDS) ook wel spastische darm. Daarnaast kun je ook last hebben van ongewenst gewichtsverlies, eczeem, bloedarmoede of bijvoorbeeld verandering van eetlust. Maar ook klachten zoals stemmingswisselingen, een gevoel van negativiteit of angsten kunnen darm gerelateerd zijn. 


Wil je werken aan een oplossing met een persoonlijk plan van aanpak? Dan ben je bij mij aan het juiste adres. Wil je eerst kennis maken om meer te weten te komen, plan dan vrijblijvend een kennismakingsgesprek: Contact opnemen.

Je darmen zorgen voor jou.
Zorg jij ook voor je darmen?

Ik ben opgeleid tot een erkend darmtherapeut. Dit betekend dat ik een volledige opleiding heb gevolgd, meer dan alleen maar een paar trainingsdagen. Door het inzetten van onderzoeken in het lab krijgen we de verstoringen, tekorten of juist overschotten inzichtelijk. Met deze informatie ga ik als natuurkundig en orthomoleculair darmtherapeut aan de slag om zo diverse chronische klachten aan te pakken. 
De darmtherapie programma’s zijn maatwerk gebaseerd op jou en je klacht. Gericht op het aan pakken van de oorzaak van de klachten. En je zo inzicht te geven in wat de oorzaak en oplossing is. Hoe we dit doen is voor iedereen net even anders, er ligt geen standaard plan klaar op de plank.

Uit praktijk ervaringen in de afgelopen jaren blijkt dat een aanpak waarmee alle vlakken bekeken en behandeld worden de succesvolste therapieën zijn.
Het herstel bestaat uit 3 fases.
Als we weten wat de storende factoren zijn kunnen we deze aanpakken, zo ontstaat er weer rust. Dit is fase 1. Vanuit deze rust kunnen we door naar fase 2.

In fase 2 kunnen we het microbioom weer opbouwen zodat de disbalans weer plaats maakt voor balans.

Tijd voor fase 3. Het is belangrijk deze balans te stabiliseren. Zo instaat er een microbioom welke stabiel wordt en weer optimaal kan functioneren.

De beste resultaten worden hiermee bereikt, tot tevredenheid van cliënt en therapeut. Dat is de reden dat ik pakketten aanbied, hiermee bereik je het gewenste resultaat.

Klik hier om naar de Darmtherapie-programma’s te gaan.

Over de darmen

Je darmen zijn gelinkt aan diverse systemen zoals een goede opname van voedingsstoffen en vertering. De darm is ook belangrijk voor een goed hormoonsysteem. De darm is een groot onderdeel van het immuunsysteem. Steeds opnieuw worden in de darm, ofwel het microbioom, saboteurs uitgeschakeld. Er wordt bepaald welke stoffen onschadelijk gemaakt moeten worden en afgevoerd. Maar ook welke stoffen een functie hebben en ‘aan het werk’ kunnen worden gezet. 

Wil de darm dit goed kunnen doen moet zijn team ‘het microbioom’ goed zijn opgeleid. Maar ook een ‘gevarieerd’ leden aantal hebben met ieder zijn specialisatie. En in het stukje ‘gevarieerd’ gaat het meestal mis, hierdoor wordt niet alles op de juiste wijze ingeschat. De oorzaak ligt mogelijk bij het gebruik van bepaalde medicatie zoals antibiotica, eenzijdige voeding maar ook een teveel aan zoetstoffen en een gebrek aan vezels.

PDS buikpijn

Weetjes: minder bekende klachten welke darm gerelateerd kunnen zijn, zijn bijvoorbeeld gezwollen slijmvliezen en/of een verstopte neus. Pijn in spieren en gewrichten, huidklachten en tandenknarsen.

De waardevolle kracht van resistent zetmeel.