Ohjee een koortslip?!

Een koortslip veroorzaakt door het herpes virus is lastig aan te pakken. Je kunt het niet direct genezen maar wel zo goed mogelijk behandelen. Wat je kunt doen is er voor zorgen dat het lichaam het snel weet op te lossen en zo het virus overwinnen.

koortslip overwinnen, lees de blog

Hier heb ik wat tips voor je om er voor te zorgen dat je nog wat extra’s kunt doen. Zo kun je de periode wat verkorten. Start er mee zodra je het aan voelt komen. Neem daarnaast gerust ook je andere gebruikelijke voorzorgsmaatregelen.
Misschien verwacht je dit niet tegen te komen bij een darmtherapeut, maar ik wil graag deze tips met je delen. Met deze extra informatie en tips over het behandelen van een koortslip hoop ik je sneller van je koortslip en je klachten af te kunnen helpen.

Zo zijn er voedingsstoffen welke je beter niet of minder kunt eten omdat deze het virus als het waren ‘voeden’ dus extra ‘aanwakkeren’. Ook zijn er stoffen die het lichaam kan gebruiken om het virus eerder de kop in te kunnen drukken.

Arginine

Arginine is een stof welke het virus en dus de koortslip voedt, zo wordt het sterker en voor het lichaam lastiger te overwinnen waardoor het mogelijk langer kan duren.

Let op met arginine en beperk zoveel mogelijk de inname van:
Noten, zaden, peulvruchten, hüttenkäse, ricotta, vis, rundvlees, gevogelte, schaal- en schelpdieren, tempé,  tahoe, chocolade, carobe, champignons, uien, knoflook, komkommer, kool, radijs, spruiten, bieten, koolrabi, selderij, banaan, druiven, rozijnen, sinaasappel, bosbes, aardbei en kokos.

L-Lysine

Een supplement wat je preventief kan helpen om een koortslip te voorkomen is L-Lysine. Dit is een effectief middel wat de kans op een koortslip verkleint. Het is een natuurlijk aminozuur, het lichaam maakt deze niet zelf aan. L-Lysine is in supplement vorm verkrijgbaar, ook is het uit voeding te halen.

Voeding welke rijk aan L-Lysine is:
Rood vlees, eieren, vis en zuivelproducten.

Inzetten van suppletie:
Er is onderzocht welke dosering je nodig hebt aan L-Lysine suppletie tijdens een infectie. Een dosering van 1500 mg tijdens de infectie is het meest effectief. Verdeel deze wel over de dag en neem 3x 500 mg (ochtend, middag en avond) om het zo goed mogelijk te laten werken. Neem het bij voorkeur een half uur voor de maaltijd.

Preventie

Heb je regelmatig een koortslip dan is het verstandig om L-Lysine preventief in te zetten. Wanneer er geen symptomen zijn verlaag je de dosering. Een dosering van 500 mg per dag is prima. Merk je dat het weer begin op te spelen verhoog je direct de dosering naar 1000 of 1500 mg per dag.

L-Lysine heeft daarnaast ook een sterke werking tegen aften en gordelroos.

Contact opnemen? Dat kan hier.

Eén antwoord op “Ohjee een koortslip?!”

  1. Heel duidelijk geschreven en voor diegene die er last van hebben, makkelijk.op te volgen. Gelukkig heb ik er geen last van. Ben benieuwd naar de volgende tip. 😊 💋

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *